Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: veronika123
Категория: Забавление
Прочетен: 2777183
Постинги: 60
Коментари: 916
Гласове: 184
Постинг
21.10.2009 16:53 - По-добре без заглавие
Автор: veronika123 Категория: Забавление   
Прочетен: 2984 Коментари: 5 Гласове:
6



  Днес в училище се наслушах на истории, свързани с алкохола. Една се напила,се наебала с еди кого си,втори се натряскал и се сбил, трети се качил на масата и започнал да върти мазни кючеци с парички на кръста, пети повръщал и не знам си още какво, друг пък се напил от мъка... И на къде отиваме? Всеки ден чувам какви ли не отвращаващи истории- по телевизията, по улиците, в даскало... навсякаде.
  А не се ли сещате, че купон може да се получи и без алкохол и наркотици. Те са само приумица на сивото ни вещество, че така си повдигаме настроението и задръжките падат. Да, те ще паднат, но за какво? За луди танци- ОК, обаче ако прекалиш гледката никак не е приятна. Особено ако си момиче!
  Най-отвратително е в дискотеките, защото там всеки се  блъска, задушаваш се от дима от цигари, разни хлапета се натискат където има падне, пияни хора на всякъде, а да не говорим колко е приятно, когато някой се издрайфа пред теб... Мммм, колко приятна картинка, нали? Или пък ако охраната се спре до теб и ти поиска лична карта, докато зад теб 50 пишлемета на по 12 кълчат ханша като стриптийзьорки и просто ти става адски тъпо, решаваш да си тръгнеш, няма таксита и тръгваш пеша...Просто настроението ти е повече от невероятно.
  Дявол да го вземе, аз съм на 16, а вече не искам да припаря до дискотека. Млада съм, живее ми се, искам разнообразие. А в какво се превърнах? В момиче, което се страхува да иде до магазина, щом стане тъмно и ненавиждаща пияните изцепки на своите връстници и по-малките. Различна съм, факт! Но в очите на другите изглеждам като непорастнало дете, което живее в свой измислен свят. Ами и така да е,какво от това?Проблем ли е, че искам да науча нещо, че обичам разходките с приятели, обичам природата и най-вече са ми приятни вечерите със семейството. А да не говорим за лятните вечери, прекарани на някоя пейка с приятели и да люпим семки, коментирайки весели историики. Обаче и това взе да се случва все по-рядко. Всеки избяга или в големия град, или в чужбина и се отчуждихме, вече почти няма какво да си кажем. И на всичкото отгоре всеки се променя до неузнаваемост, а после защо аз съм се дърпала от компанията...
  Сега брат ми се прибира и отново първият му въпрос ще е "Ти пак ли си у дома?", а аз ще му отговоря- "Ами какво да правя,никой не му се излиза..."" Мамка му-втръсна ми! Чувствам се на 73, вместо на 16 и защо? Защото хората на моите години предпочитат да се напият като мотики, или да се надрусат с кокаин, вместо да излязат и да се радват на живота...
  Еми, поздравления!!! Щом моето поколение е такова? Какво остава за нашите деца? Те ли ще са тези, които ще оправят държавата ни или ще затънем още по-дълбоко в мизерията и престъпния свят, където основни действащи лица са хлапета, незачитащи нищо и никой освен наркотиците и алкохола?!


Тагове:   алкохол,


Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lubara - Поздрави !
21.10.2009 17:02
На твойта възраст пропуших, е, не много често.
Също и с алкохола, е, рядко.
Не се поддавай на масата, отстоявай себе си!
Нямаш друг избор, щом си различна.
цитирай
2. bapha - veronika- няма различни
21.10.2009 17:10

Модата е мода, течението е течение- не ги бъркай.
Това, че не си в стадото не те прави различна.
Може би сте същите, всички правите нещата, които харесвате. За теб това са планините и разходките (поклон), за тях са "офърганите гащи сабахлян". Въпрос на ценности. Не им се нахвърляй, малцинство си. Сили ще ти трябват, за да опазиш твоите ценности, затова не ги хаби в кахърене за масата. Не се чуствай стара на 16, смешно е. А може и да не е на стадния фон.
Успех в развързването на Възела
цитирай
3. alhimik1 - Добре пишеш, Вероника...за 16 -те си години:))
21.10.2009 17:11
И имаш позиция...и то завидна, истина ти казвам.

Заслужаваш да живееш в края на 19 -ти век, защото сега е века на Содома и Гомора...

Поздрави...заслужени от един приятно изненадан
...да кажем човек.
п.п.
Заповядай в hulite.net...
цитирай
4. анонимен - разсъждаваш правилно
21.10.2009 17:23
не се оставяй на мрачните настроения, нека другите деградират, щом така са решили, опитай се да намериш съмишленици и приятели, които ти допадат, ако не успееш в този момент от живота си, в бъдеще със сигурност ще срещнеш интересни хора, които са на твоето ниво.
цитирай
5. arisa - Модата е мода, течението е теч...
11.11.2009 23:23
bapha написа:

Модата е мода, течението е течение- не ги бъркай.
Това, че не си в стадото не те прави различна.
Може би сте същите, всички правите нещата, които харесвате. За теб това са планините и разходките (поклон), за тях са "офърганите гащи сабахлян". Въпрос на ценности. Не им се нахвърляй, малцинство си. Сили ще ти трябват, за да опазиш твоите ценности, затова не ги хаби в кахърене за масата. Не се чуствай стара на 16, смешно е. А може и да не е на стадния фон.

напълно съм съгласна с казаното :) Живей един пълноценен живот, далеч от цигарен дим и алкохолни изпарения :) но един съвет от мен - избягвай заседяването пред компютъра, напълно излишно е! И аз така си пилея времето и в даден момент немога да усетя как ми се е изплъзнал момента :) намирай дружки и беж навън :РрР
цитирай
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930